Tinggal hanya dua hari lagi kita rakyat Malaysia akan pergi mengundi. Selamat mengundi kepada rakyat Malaysia yang layak dan berdaftar. Dirikanlah solat istikharah selalu sebelum membuat pemilihan. Moga pilihan kita adalah pilihan yang mendapat petunjuk dari Allah swt. Percayalah... pilihan Allah swt sangat sempurna lagi menyempurnakan.


Jika ada sebarang kesilapan/ketelanjuran dalam blog ini, silalah hantarkan peringatan kalian di sharifahaliman@gmail.com. Itulah tanda kita saling ingat mengingati akan balasan hari akhirat. Selamat beristiqamah dalam amalan ibadah yang dikerjakan.

Saturday, March 12, 2011

Allah Hantar 8.9 +Tsunami ke Jepun

Malaysia baru diredakan dengan bencana banjir. Mesir baru dilegakan sedikit dengan pergolakan rakyat terhadap pemerintah. Kerajaan dan rakyat Malaysia bertungkus lumus menyelamatkan rakyatnya samada bencana dalam negara atau di luar negara.

Tiba-tiba, semalam (11 Mac 2011 pukul 2.45 ptg waktu Malaysia) Allah  menghantar satu lagi GIANT mesejNya kepada penduduk dunia melalui gegaran gempa bumi 8.9 yang diikuti Tsunami setinggi 10 -13 meter ke negara matahari terbit -Jepun. Tsunami yang terburuk dalam sejarah 140 tahun Jepun. Jepun yang terkenal dengan kehebatan dan kecanggihan teknologinya...tidak mampu mengatasi kebesaran dan kekuasaan Allah swt.

Hasil putaran Tsunami yang datang dari tengah laut (kawasan teluk), beralun dengan formasi yang penuh bergaya dan kelihatan cantik memutih menuju ke arah daratan. Dengan hanya beberapa saat sahaja, segala isi dunia dimusnahkan oleh arus Tsunami. Penduduk Jepun yang sudah biasa dengan gempa bumi, juga tidak mampu berbuat apa-apa.

Lihatlah! betapa banyaknya Allah menghantar mesejNya kepada manusia. Dunia hampir kiamat. Tarikh kiamat...hanya Allah yang Maha Mengetahui. Tidak gerunkah kita menyaksikan semua ini? Tidak bergetarkah hati kita? Taubatlah wahai insan. Wahai manusia sejagat (termasuklah diriku yang banyak melakukan dosa), SEGERALAH kembali kepada Allah swt dengan melaksanakan segala perintahNya dan meninggalkan segala laranganNya. 

No comments:

Post a Comment