Tinggal hanya dua hari lagi kita rakyat Malaysia akan pergi mengundi. Selamat mengundi kepada rakyat Malaysia yang layak dan berdaftar. Dirikanlah solat istikharah selalu sebelum membuat pemilihan. Moga pilihan kita adalah pilihan yang mendapat petunjuk dari Allah swt. Percayalah... pilihan Allah swt sangat sempurna lagi menyempurnakan.


Jika ada sebarang kesilapan/ketelanjuran dalam blog ini, silalah hantarkan peringatan kalian di sharifahaliman@gmail.com. Itulah tanda kita saling ingat mengingati akan balasan hari akhirat. Selamat beristiqamah dalam amalan ibadah yang dikerjakan.

Thursday, June 23, 2011

Pussy Haiwan Disayangi (PhD): Dello Candid!

Pada mulanya, Danish mahu menamakan kucing kami, Jello. Kemudian, aku menukarkan J kepada D supaya lebih gah sifat kejantanannya, maka jadi Dello. Hemmm....bila difikirkan semula macam jenama komputer Dell yang ditambah huruf O! Selain takut dengan Danish (tapi tak lari bila Danish membelainya), Dello akan lari ketakutan bila kami bawa beg plastik/kain atau bakul baju kotor. Dia lari macam lipas kudung!Lucu sungguh aksinya...

Mesra Dgn Farid, Adikku
Manja Dgn suamiku
Dari Kejauhan!
Di Rak TV pun OK!
Dello nak makan?

Dello balik kampung?
Dello selesa?
Dello ushah mouse?

No comments:

Post a Comment